Geniet van de natuur in een charmant natuurhuisje op Rügen. Verblijf je in een van de natuurhuisjes op Rügen, dan wordt je ’s ochtends wakker van fluitende vogels en val je ‘s avonds in slaap met de zilte lucht van zee in je neus. Pure ontspanning!

Appartement in een boerderij in Gingst

Ga even weg van de massa en kom tot rust in dit natuurhuisje in Gingst, in het zuidwesten van het eiland Rügen. Dit appartement maakt deel uit van een woonboerderij die midden tussen de landerijen ligt. Als je wilt kun je afspreken dat je niet in contact met de bewoners komt. Kinderen kunnen genieten op het sportveldje bij de boerderij, terwijl jij lekker tot rust komt op het terras.

Op steenworp afstand van het appartement ligt een meer. Populaire badplaatsen aan de Oostzee, zoals Sassnitz en Binz, liggen op een half uurtje rijden.

Natuurhuisje in Datzow

Ver weg van het toerisme op Rügen staat dit prachtige natuurhuisje met rieten dak in Datzow. Rondom deze 6-persoons woning is een ruime en groene tuin met een oppervlakte van 5300 vierkante meter. Het is een fantastische plek als uitvalsbasis voor mooie wandelingen en fietstochten over het eiland.

Op een afstand van 4 kilometer ligt een mooi krijtmeer, iets verderop bevindt zich ook een zandstrandje.

Natuurhuisje in Breege

Stijlvol, knus en omringd door een grote prachtig onderhouden tuin, waar fruitbomen groeien waar jam van wordt gemaakt. Dat is het natuurhuisje in Breege. Spot ’s ochtends bij het opstaan reeën in het veld en misschien zie je zelfs wel een dassenfamilie.

Deze 4-persoons woning ligt in het noorden van Rügen, vlakbij een van de meren op het eiland, op een plek waar toeristen amper komen. Het dichtstbijzijnde strand ligt op 6 kilometer afstand.

Knusse bungalow in Gustow

Aan de zuidzijde van Rügen, bij het plaatsje Gustow, ligt een knusse bungalow midden in de natuur. De woning ligt vlakbij de 2 kilometer brede Strelasund, het water dat Rügen scheidt van het vaste land. Vanuit dit natuurhuisje kun je eenvoudig een tripje maken naar historische hanzestad Stralsund.

De kleine bungalow is geschikt voor twee personen en is binnenin modern ingericht. Een ideale plek om helemaal tot rust te komen.

Houten natuurhuisje in Wiek

Rustig gelegen op een terrein van 2.700 vierkante meter ligt dit knusse natuurhuisje bij het plaatsje Wiek. Een mooie rustige plek, die ook geschikt is voor gezinnen. Bij het natuurhuisje is een speelveldje aanwezig. Steek ’s avonds de houtkachel aan en geniet van het knetterende vuur.

Wiek ligt in het noorden van Rügen, een eindje van de toeristische plekken op het eiland vandaan. Een kilometerslang zandstrand ligt op slechts enkele kilometers van de woning vandaan.

Natuurhuisje in Dranske

Op slechts 300 meter afstand van een zandstrandje, in het zuiden van Rügen, ligt dit natuurhuisje in Dranske. Met drie slaapkamers is deze woning zeer geschikt voor grotere families tot zeven personen. Hij is modern ingericht en beschikt over een terras.

Op slechts 12 kilometer afstand ligt Kaap Arkona, dat onderdeel is van het Nationaal Park Jasmund. Een prachtig gebied waar je heerlijk kunt wandelen.

Over het eiland Rügen

Rügen is een vrij groot Duits eiland in de Oostzee dat met een brug is verbonden met het vaste land. Midden op het eiland ligt de grootste plaats, Bergen. Maar veel toeristen kiezen voor de populaire plaatsen aan zee, zoals Sassnitz, Binz en Sellin.

Daarnaast is Prora populair. In de jaren dertig van de vorige eeuw werd hier een enorm vakantiecomplex door de nazi’s gebouwd voor Duitse arbeiders en soldaten. Na de oorlog raakte het in verval, maar sinds enkele jaren zijn er schitterende vakantieappartementen in gebouwd.

Maar Rügen is meer dan alleen zon, zee en strand. Het is een eiland met veel natuur. Je hebt er de bodden, een gebied van verschillende binnenmeren, waar veel vogels komen. Daarnaast ligt op het eiland het Nationaal Park Jasmund, dat bekend is vanwege zijn hoge witte krijtrotsen en het oer-beukenbos. Of bezoek de oude Hanzestad Stralsund.

Wij hebben alle bezienswaardigheden op Rügen op een rij gezet.

Activiteiten op Rügen