Zoeken

Algemene Voorwaarden

Van: 

Persbureau Frank Andringa, 

gevestigd te Assen, almede de handelsnaam Oost-Europa Vakanties

hierna te noemen: gebruiker 

De opdrachtgever aanvaardt deze Algemene Voorwaarden (tezamen met de Privacyverklaring en de Disclaimer) als onderdeel van het boekingsproces – nadat de opdrachtgever de gelegenheid gehad heeft de voorwaarden te lezen, printen en/of op te slaan. 

Er komt geen overeenkomst tussen gebruiker en de opdrachtgever tot stand als de opdrachtgever deze Algemene Voorwaarden (tezamen met het Privacyverklaring en de Disclaimer) niet expliciet heeft aanvaard.

Artikel 1 Definities 

In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 

gebruiker: Persbureau Frank Andringa

opdrachtgever: degene die op de website een boeking plaatst

website: de website waarop de opdrachtgever diensten bij de dienstverleners kan boeken 

dienst(en): de op de website van gebruiker aangeboden dienst die wordt aangeboden en uitgevoerd door de dienstverlener 

dienstverlener(s): de door gebruiker aangebrachte derden die dienst via de website aanbieden en leveren, inclusief maar niet beperkt tot de eigenaars van hotels en andere accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, autoverhuurbedrijven etc.

boeking: een reservering van diensten bij de dienstverleners

Artikel 2 Toepasselijkheid van deze voorwaarden 

  1. Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en/of advies en iedere overeenkomst tussen gebruiker en een opdrachtgever waarop gebruiker deze voorwaarden van toepassing heeft verklaard, voor zover van deze voorwaarden niet door partijen uitdrukkelijk schriftelijk is afgeweken. 
  2. De onderhavige voorwaarden zijn eveneens van toepassing op alle overeenkomsten met gebruiker, voor de uitvoering waarvan derden dienen te worden betrokken. 
  3. Indien een of meerdere bepalingen in deze algemene voorwaarden nietig zijn of vernietigd mochten worden blijven de overige bepalingen van deze algemene voorwaarden volledig van toepassing. Gebruiker en opdrachtgever zullen alsdan overleggen teneinde nieuwe bepalingen ter vervanging van de nietige of vernietigde bepalingen overeen te komen, waarbij indien en voor zover mogelijk het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling in acht wordt genomen.
  4. Situaties die niet in deze algemene voorwaarden zijn geregeld, dienen te worden beoordeeld ‘naar de geest’ van deze algemene voorwaarden.
  5. De Nederlandse versie van deze voorwaarden is het origineel. Als er een geschil over de voorwaarden bestaat, of als er een conflict optreedt tussen de voorwaarden in het Nederlands of een andere taal, dan zijn de voorwaarden zoals ze in het Nederlands verschijnen, van toepassing.

Artikel 3 Dienstverlening

  1. De dienstverlening van gebruiker betreft het verstrekken van informatie en adviezen op het gebied van reizen zulks in de ruimste zin des woords, alsmede het bemiddelen bij totstandkoming van overeenkomsten tussen de opdrachtgever en dienstverleners.
  2. Aan gebruiker verstrekte opdrachten zijn inspanningsverbintenissen. Het betreft uitdrukkelijk geen resultaatverbintenissen, tenzij uit de aard van de verstrekte opdracht of uit hetgeen partijen schriftelijk zijn overeengekomen anders blijkt.
  3. Gebruiker verleent via haar website toegang tot het boeken van de diensten van verschillende dienstverleners. Wanneer de opdrachtgever een boeking via de website plaatst, levert gebruiker enkel het advies en de toegang tot de website, maar niet de gereserveerde dienst zelf. Gebruiker is zelf uitdrukkelijk geen partij bij de uiteindelijke overeenkomst van opdracht tussen de opdrachtgever en de dienstverlener.
  4. Vanaf het moment dat de opdrachtgever, via de website van gebruiker, een boeking bij de dienstverlener plaatst, gelden alsdan de algemene voorwaarden van de betreffende dienstverlener aan wie de opdracht gegeven is.
  5. Ingeval gebruiker ten behoeve van de opdrachtgever boekingen maakt, zal het de opdrachtgever zijn die steeds de overeenkomst aangaat met de feitelijke uitvoerder van de reisdienst waarbij de voorwaarden van deze dienstverlener gelden en door opdrachtgever reeds nu voor alsdan worden geaccepteerd.

Artikel 4 Aanbiedingen en prijzen

  1. Al onze aanbiedingen zijn vrijblijvend en onder voorbehoud van acceptatie door die betreffende dienstverlener, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven.
  2. Kennelijke vergissingen op de website of in de e-mail communicatie zijn niet bindend. Aanbiedingen op de website of in de e-mail communicatie zijn altijd onder voorbehoud van druk- en typefouten. Alle genoemde prijzen, standaard uitvoeringen/uitrusting, mogelijke opties en/of accessoires, leverbare diensten op de website of in de e-mail communicatie zijn indicatief en kunnen afwijken.
  3. De prijzen in de genoemde aanbiedingen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven. 
  4. Wanneer de opdrachtgever een reservering via de website maakt, gaat hij akkoord met het betalen van de kosten van diensten, inclusief eventuele kosten en belastingen die mogelijk van toepassing zijn.

Artikel 5 Betaling

  1. De dienstverlener brengt de kosten rechtstreeks bij de opdrachtgever in rekening. 
  2. Gebruiker is niet verantwoordelijk voor het beheren van de betaling en de afronding van de transactie met de dienstverlener. 

Artikel 6 Annuleringsvoorwaarden 

  1. Wanneer de opdrachtgever een reservering plaatst, accepteert hij de toepasselijke voorwaarden van de dienstverlener. 
  2. Als de opdrachtgever een boeking annuleert of niet op komt dagen, zijn eventuele annulering/no-showkosten en terugbetalingen afhankelijk van het annulerings-/no-showvoorwaarden van de dienstverlener.
  3. De annuleringsvoorwaarden van elke dienstverlener en eventuele andere voorwaarden zijn te vinden via de website op de informatiepagina van de dienstverlener tijdens het boekingsproces. De voorwaarden zijn ook te vinden op de website(s) van de desbetreffende dienstverlener(s).

Artikel 7 Herroepingsrecht

Er geldt geen herroepingsrecht indien de dienstverlener dit recht in de aanbieding en de bevestiging heeft uitgesloten door het gebruik van de term: definitieve boeking.

Artikel 8 Aansprakelijkheidsbeperking

  1. Gebruiker is niet aansprakelijk voor de juiste uitvoering van de via haar website gereserveerde diensten. Daarnaast kan gebruiker niet instaan voor de kwaliteit of betrouwbaarheid van de gereserveerde diensten, noch op een goede aansluiting tussen de diverse onderdelen van de gereserveerde diensten. Op deze diensten zijn de voorwaarden van de betreffende dienstverleners van toepassing.
  2. Gebruiker draagt geen verantwoordelijkheid voor foto’s, folders, advertenties, websites en andere informatiedragers voor zover onder verantwoordelijkheid van, maar niet beperkt tot dienstverlener(s). Tot de mate die door het verplichte consumentenrecht is toegestaan, is gebruiker niet aansprakelijk voor onnauwkeurige informatie over een dienstverlener en/of een product, service of actie van de dienstverlener.
  3. Gebruiker is nimmer aansprakelijk voor indirecte schade, daaronder begrepen gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen alsmede schade als gevolg van bedrijfsstagnatie. 
  4. Indien gebruiker aansprakelijk is, dan is die aansprakelijkheid als volgt begrensd:
    1. De aansprakelijkheid van gebruiker, voor zover deze door haar aansprakelijkheidsverzekering wordt gedekt, is beperkt tot het bedrag van de door de verzekeraar gedane uitkering. 
    2. Indien de verzekeraar in enig geval niet tot uitkering overgaat of schade niet door de verzekering wordt gedekt, is de aansprakelijkheid van gebruiker beperkt tot tweemaal de factuurwaarde van de opdracht, althans dat gedeelte van de opdracht waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft. 
  5. De in deze voorwaarden opgenomen beperkingen van de aansprakelijkheid gelden niet, indien de schade te wijten is aan opzet of grove schuld van gebruiker of haar ondergeschikten. 

Artikel 9 Vrijwaring

Opdrachtgever zal gebruiker vrijwaren tegen alle schade die gebruiker mocht lijden als gevolg van aanspraken van derden, die verband houden met de door gebruiker geleverde goederen en/of diensten, waaronder mede begrepen, maar niet beperkt tot:

  1. aanspraken van derden, werknemers van opdrachtgever daaronder begrepen, die schade lijden welke het gevolg is van onrechtmatig handelen van werknemers van gebruiker, die ter beschikking zijn gesteld van opdrachtgever en werken onder dienst toezicht of op diens aanwijzingen; 
  2. aanspraken van derden, werknemers van opdrachtgever daaronder begrepen, die in verband met de uitvoering van de overeenkomst schade lijden, welke het gevolg is van een handelen of nalaten van de opdrachtgever of van een onveilige situatie van dienst bedrijf.

Artikel 10 Overmacht 

  1. Onder overmacht wordt in deze algemene voorwaarden verstaan naast hetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle van buiten komende oorzaken, voorzien of niet voorzien, waarop gebruiker geen invloed kan uitoefenen, doch waardoor gebruiker niet in staat is haar verplichtingen na te komen. Werkstakingen in het bedrijf van gebruiker worden daaronder begrepen. 
  2. Gebruiker heeft ook het recht zich op overmacht te beroepen, indien de omstandigheid die (verdere) nakoming verhindert, intreedt nadat gebruiker haar verbintenis had moeten nakomen. 
  3. Tijdens overmacht worden de verplichtingen van gebruiker opgeschort. Indien de periode waarin door overmacht nakoming van de verplichtingen door gebruiker niet mogelijk is langer duurt dan 2 maanden, zijn beide partijen bevoegd de overeenkomst te ontbinden zonder dat er in dat geval een verplichting tot schadevergoeding bestaat. 
  4. Indien gebruiker bij het intreden van de overmacht al gedeeltelijk aan haar verplichtingen heeft voldaan of slechts gedeeltelijk aan haar verplichtingen kan voldoen, is zij gerechtigd het reeds uitgevoerde c.q. uitvoerbare deel afzonderlijk te factureren en is de opdrachtgever gehouden deze factuur te voldoen als betrof het een afzonderlijk contract. Dit geldt echter niet als het reeds uitgevoerde c.q. uitvoerbare deel geen zelfstandige waarde heeft. 

Artikel 11 Geheimhouding en privacy

  1. Beide partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie, die zij in het kader van hun overeenkomst van elkaar of uit andere bron hebben verkregen. Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door de andere partij is medegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie. 
  2. Gebruiker is verplicht om de gegevens van de opdrachtgever met zorg te behandelen. De gegevens worden in beginsel niet aan derden verstrekt. Alleen voor zover noodzakelijk in het kader van de uit te voeren diensten geeft gebruiker de gegevens door aan de dienstverlener(s). Gebruiker verwerkt de persoonsgegevens in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens voor de hiervoor genoemde doeleinden en om te voldoen aan enige op haar rustende wettelijke verplichting.
  3. Door het gebruik maken van de website verklaart de opdrachtgever het op de website gehanteerde privacy beleid van gebruiker te aanvaarden.

Artikel 12 Geschillenbeslechting 

De rechter in de woonplaats van gebruiker is bij uitsluiting bevoegd van geschillen kennis te nemen. Niettemin heeft gebruiker het recht haar wederpartij te dagvaarden voor de volgens de wet bevoegde rechter. 

Artikel 13 Toepasselijk recht 

Op elke overeenkomst tussen gebruiker en opdrachtgever is Nederlands recht van toepassing. 

Artikel 14 Slotbepalingen

  1. Gebruiker behoudt zich het recht voor om deze algemene voorwaarden te wijzigen. Tijdens het boekingsproces zal altijd de meest recente versie van deze algemene voorwaarden ter beschikking worden gesteld om te downloaden.
  2. Gebruiker is gevestigd te Assen en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Groningen onder nummer 51697386. Op verzoek worden deze algemene voorwaarden kosteloos toegezonden.