Daal af in de middeleeuwse kerkers van Berlijn. Ontmoet in Berlin Dungeon de man die de grote stadsbrand van 1380 ‘veroorzaakte’ en ontsnap aan soldaten die jou willen grijpen. Wandel door het door de pest geteisterde stad, kom in een martelkamer terecht en word misschien wel veroordeeld voor hekserij. Of word jij het slachtoffer van de handel in lichaamsdelen?
Ben jij moedig genoeg om Berlin Dungeon te bezoeken? Het is een terechte vraag van de organisatie achter dit fantastische levende spookhuis. Want een bezoek aan kerkers onder Berlijn is echt eng en tegelijkertijd heel erg grappig. De acteurs spelen hun rollen geweldig. Het is een 800 jaar lange tocht door de geschiedenis langs een aantal van de donkerste periodes van de stad. Een van de leukste activiteiten in Berlijn.
Terug in de tijd in Berlin Dungeon
Heb je wel eens van de lift van de verdoemenis gehoord? Klinkt niet erg uitnodigend, maar dit is de plek waar je instapt op weg naar de kerkers onder Berlijn. Piepend en krakend word je naar beneden gebracht door de Zwarte Nar.
Met een beetje geluk kom je aan in de kerker van het gerechtsgebouw. Hier zit Erich Valke opgesloten. In twee delen. Ooit was hij een gevierd ridder, nu is hij verdacht van de grote stadsbrand in 1380. Volgens hemzelf is hij onschuldig, maar geloof je hem?
Achtervolgd door de tunnels
Blijf niet te lang plakken bij Erich Valke in de Berlin Dungeons. Voor je het weet zitten de soldaten ook achter jou aan. Ontsnap via de geheime tunnels.
Via grote stappen ga je verder in de tijd. Ontmoet een dokter die je alles, inclusief smerige details, kan vertellen over de pest die in de straten van Berlijn heerst.
Martelkamers
Heb je wel eens de instrumenten bekeken waarmee verdachten in de middeleeuwen werden gemarteld? Daar word je niet vrolijk van. Je kunt het je voorstellen dat het geen pretje was in de martelkamers. Maar helaas, in de Berlin Dungeon kun je er niet omheen.
Tel al je vingers na als je de martelkamers hebt verlaten en verder de geschiedenis van Berlijn in gaat. Voor je het weet sta je voor een geheime rechtbank omdat je wordt verdacht van hekserij.
Verdwijn in het labyrint onder de stad en mogelijk ontmoet je daar wel de geest van Hohenzollern. Ontmoette je in de middeleeuwen de Witte Dame, dan was het einde verhaal. Of het echt zo is? Niemand schijnt het te kunnen navertellen..
Seriemoordenaar van Berlijn
Heb je ooit van de seriemoordenaar van Berlijn gehoord? Nee, we hebben het niet over Hitler. Dit is een verhaal uit de 19e eeuw. Talloze Berlijners verdwenen, waarna hun lichaamsdelen werden vermalen tot vlees voor die heerlijke braadworsten.
Berlin Dungeon: Een spectaculair uitje
Berlin Dungeon is vooral een erg leuke attractie. De acteurs spreken Duits en Engels, waardoor je met hen kunt communiceren. Hun improvisatievermogen is top. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spectaculair uitje.
Er wordt gesproken over een tocht door de donkerste periodes van de stad. Ongetwijfeld is het zo, maar een gitzwarte periode ontbreekt, de opkomst van de nazi’s en de Tweede Wereldoorlog. Misschien is het nog te vers voor de Duitsers. Mogelijk krijgt het binnen nu en enkele jaren een plekje in dit historische spookhuis.
Openingstijden Berlin Dungeon
De entree van de 2500 vierkante meter grote Berlin Dungeon bevindt zich aan de Spandauer Strasse 2, tussen de Hackeschen Markt en Alexanderplatz. De kerkers zijn geopend van donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 19.00 uur.
Entree en korting
Een bezoek aan de Berlin Dungeon kost 24 euro per persoon. Maar je kunt als toerist ook geld besparen door een Berlin Welcome Card te kopen. Met deze pas kun je gratis reizen met het openbaar vervoer binnen Berlijn.
Daarnaast krijg je onder meer korting op de entree bij musea, fiets- en boottochten en bij stadstours. Ook bij verschillende attracties, zoals Berlin Dungeon (-30 procent) profiteer je. De kortingen kunnen in totaal oplopen tot 50 procent.
Bezienswaardigheden Berlijn
Berlijn is voor mij de interessantste stad van de wereld. In een dag kun je meer dan honderd jaar wereldgeschiedenis bekijken. Dit is de hoofdstad van de agressor van de Eerste Wereldoorlog. Hier kwamen de nazi’s aan de macht in 1933, dit was de hoofdstad van het Duizendjarig Rijk van Hitler. Daarna is Berlijn natuurlijk opgedeeld in Oost en West, in communistisch en kapitalistisch. Het is de stad van de Berlijnse Muur en het is de stad die tegenwoordig weer het middelpunt van Europa is.
De bezienswaardigheden in Berlijn zijn ontelbaar. Wat dacht je van de Brandenburger Tor, de Berlijnse Muur en de Rijksdag? Of het Joodse monument en de Fernsehturm, waarin je naar boven kunt om de stad van boven te bekijken?
Erg indrukwekkend vind ik zelf de Berliner Unterwelten, waarin je een bezoek brengt aan de geheime bunkers onder de stad. Daarnaast mag ik graag wandelen door de Karl-Marx-Allee, waar je nog echt het DDR gevoel krijgt. En als sportliefhebber mag ik graag een sportwedstrijd in de stad bekijken, bijvoorbeeld bij voetbalclub Union Berlin of bij de ijshockyers van Eisbären Berlin.
Reizen naar Berlijn
Berlijn ligt op een dikke zes uur rijden van Nederland. Wil je lekker ontspannen er naar toe? Ga dan met de trein naar Berlijn of kies voor de goedkope Flixbus.
Overnachten
Zoek je een hotel in Berlijn dat bij jouw portemonnee past? Via onze website vind je de beste aanbiedingen. Of vind hier een uitgebreid aanbod aan appartementen en vakantiewoningen in en om de stad.