Badderen in een bierbad en onbeperkt bier drinken. Welkom in Bierspa Praag, ook wel Prague Beer Spa Bernard genoemd. Dit is de spa waar mannen met plezier hun vriendin mee naar toe nemen en waar vrouwen hun mannen een plezier mee doen.

Wellness of een spa, voor veel mannen is dit een stapje te ver. Kruidenbaden, gezichtsmassages en gezonde lunches en smoothies. Doe maar niet. Wij willen bommetjes maken in die zwembaden, met een biertje in de zitten in het bubbelbad en een beetje lol maken. Maar hoe anders is dat bij Bierspa Praag. Dit is voor ons mannen uitgevonden. En het mooiste is, vrouwen zijn er ook dol op.

Bernard bier in de Bierspa Praag
Tijdens het badderen kun je onbeperkt Bernard bier drinken (foto: Flickr/Larry Crane)

Prague Beer Spa Bernard is gevestigd in hotel Grand Majestic Plaza in het hart van de oude stad. De bierspa heeft hier in de kelders enkele privékamers waar je met zijn tweeën of met groepen gebruik kan maken van de baden.

In de keldergewelven kom je in een klein paradijsje terecht. Tussen de historische muren staan twee prachtige houten baden. Daar tussenin een biertap, zodat je onbeperkt Bernard bier kunt drinken als je in het bad ligt. Je pul zet je op de houten plank die over het bad heen ligt. Onbeperkt bier drinken, dat is een van de grote voordelen van dit wellness arrangement.

Baden in bier?

Liggen in een bad van bier. De een vindt het zonde, de ander heeft moeite met de geur als hij eruit komt en de straat weer op gaat. Maar nee, in de baden zit geen bier. Wel zit er warm water in met bierextract, hop en gist. Het is warm en het geurt lekken. Heerlijk!

Het is algemeen bekend dat bier goed is voor je haar. Maar bier is ook harstikke goed voor je huid. Dat wisten de mensen in de middeleeuwen al. Het reinigt de poriën, verbetert de huid en is goed voor de bloedsomloop.

Hoe gaat een behandeling in de Bierspa Praag?

We kunnen wel een beetje lacherig doen over de bierspa, maar het is een serieuze bezigheid. Professionele medewerkers (erg vriendelijk) verwelkomen je en brengen je naar je kamer. Hierna mag je een half uur baden in het bierbad.

Daarna mag je een half uur ontspannen op een verwarmd bed, met uiteraard een lekkere pint binnen handbereik. En, als je wilt, kun je ook nog kiezen voor een heerlijke massage. Vind je het fijn om te douchen natijd? Dat kan, maar volgens Prague Beer Spa Bernard is het voor de werking van het bierbad beter om hier 12 uur mee te wachten.

Zit de behandeling erop, dan voel je je niet alleen heerlijk, je krijgt ook nog een heerlijke fles Bernard bier mee en een certificaat.

Tsjechië: land van het bier

Waar ter wereld kun je beter een bierbad nemen dan in vakantieland Tsjechië? In het land is bier maken en schenken tot een kunst verheven. Bekende merken zijn Budweiser Budvar, Pilsner Urquell, Gambrinus en Staropramen.

Maar net als Duitsland kent bijna elke stad of streek zijn eigen brouwerij. Voor de liefhebbers is dit absoluut genieten. Als je toch in Praag bent, is het daarom ook erg leuk om aan een bierproeverij mee te doen.

Mooie onderbreking van jouw citytrip Praag

Een bezoek aan de bierspa is een heerlijke onderbreking van jouw citytrip naar Praag. Maar de hoofdstad van Tsjechie heeft veel meer te bieden. Wij hebben de mooiste bezienswaardigheden in Praag op een rij gezet. Zelf vonden wij het Communisme Museum erg leuk om te bezoeken en de Karelsbrug is indrukwekkend. Overigens zijn er in december ook erg gezellige kerstmarkten in Praag.

Ben je meerdere dagen in Praag? Dan loont het zeker om een Praag City Card te kopen. Hiermee kun je ruim 60 hoogtepunten in de stad, van musea tot paleizen, gratis bezoeken. Bovendien zit er een gratis rondrit en rondvaart door de stad bij. Wij hebben onderzocht wanneer deze kaart financieel aantrekkelijk voor jou is.

Karelsbrug in Praag
De Karelsbrug (foto: Pixabay/Markéta Machová)

Waar overnacht je in Praag?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om te overnachten in het hotel Majestic Plaza, waar ook de bierspa is gevestigd. Maar Praag telt nog veel meer hotels in alle prijsklassen. Kijk voor de beste aanbiedingen op Trivago.

Een goed alternatief voor een hotel is een appartement. Op Expedia vind je een ruim aanbod. Of ga je kamperen? Vlak bij de stad vind je camping Sokol Praha en camping Oase Praha. Zij behoren tot de tien mooiste campings in Tsjechië.

Wellness vakantie in Tsjechië

Hou je van wellness? Dan ben je Tsjechië helemaal goed. Praag telt verschillende wellnesscentra, maar voor de echte spa-beleving moet je naar het Boheemse Woud. Hier liggen de drie bekendste spa-steden van Tsjechie: Karlsbad, Mariënbad en Franzensbad.

Ooit overnachten in deze historische steden de groten der aarde. Tegenwoordig stralen ze nog altijd de chique stijl uit van de 19e eeuw. In 2021 zijn deze drie steden op UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst voor Historische Kuuroorden.