Ga je op vakantie in Slovenië, dan denk je al snel aan Bled. Vlakbij deze mooie stad ligt camping Sobec. Een prachtige ruim opgezette 5 sterren camping in de bocht van de rivier de Sava, met alles erop en eraan. Van een zwemvijver, sportfaciliteiten, restaurant en winkel tot bungalows en appartementen. Echt een topcamping!

Slovenië. Eigenlijk kennen mijn vrouw en ik het land alleen van een eerdere doorreis naar het Kroatië. Die hoge bergen, het groene land en de prima wegen, het land maakte een goede indruk op ons. Daarom nu geen stranden in Istrië, maar een vakantie in het noordelijkste land van het voormalige Joegoslavië.

Camping Sobec
Door de vele bomen heb je altijd schaduw rond je tent of caravan op Camping Sobec (foto: Camping Sobec)

Begin je te zoeken op internet naar een vakantie in Slovenië, dan kom je al snel op Bled uit. Dit moet het worden. In de omgeving van de stad zoeken we enkele campings op, zodat we goed voorbereid op reis gaan. Op plek 1: Camping Sobec. Staat deze vol of valt hij tegen? Dan gaan we voor Camping Bled, Camping Kopalisce of Camping Trnovc. Uiteindelijk maakten we zelfs een lijst met de 10 beste campings in Slovenië.

Camping Sobec - plek aan het water
Staplek aan het meer op de camping (foto: Camping Sobec)

Voor we vertrekken nog de laatste bestellingen. Eigenlijk ga ik nooit op pad zonder reisgids. En ook onze kampeerbepakking moet nog even op orde worden gebracht. Gelukkig kan dat tegenwoordig allemaal voordelig online.

Met een volgepakte auto is het ongeveer 12 uur rijden naar Bled, exclusief pauzes. We kiezen ervoor om in Oostenrijk te overnachten, zeker na de files bij München. Het wordt hotel Der Neuwirt bij Hallein. Een prima plek om te stoppen. In Hallein kun je ’s avonds gezellig wat eten, het bed in het hotel is goed, net als het ontbijt de volgende ochtend.

Button
Camping Sobec -Hallein
We overnachten onderweg in het Oostenrijkse plaatsje Hallein (foto: Pixabay/Kristosh)

Genoeg staplekken

Het is begin juli en een rondje over de camping leert ons al snel dat er nog plek genoeg is. De keuze is groot. Er zijn plaatsen aan een meertje, plekken op een soort van veld, langs de rivier de Sava en in het bos. Wat ik zelf bijzonder vindt, is dat elke plek schaduw heeft. En dat kan heel fijn zijn in Slovenië.

Wij zijn het er snel over eens, het wordt een plek in het bos. De toiletruimte, met daarbij een kleine bar, is dichtbij.

Mooiste plekken op Camping Sobec

Camping Sobec voelt overzichtelijk. Het heeft iets knus. Maar wanneer je een ronde over de camping loopt, ontdek je pas werkelijk hoe groot het is. Langs de rivier de Sava liggen talrijke mooie plekken. Je moet alleen tegen stromend water kunnen. Verderop zijn nog veel plekken in een bosrijke omgeving. Achterop de camping ontdekken we een speciale afdeling voor singles.

De mooiste plekken zijn zonder twijfel die aan het meertje. Je hebt hier een schitterend uitzicht en het doet erg idyllisch aan. Maar het kan zijn dat je verderop kinderen hoort spelen in het daarvoor afgezette zwemgedeelte.

Uitstekende faciliteiten

Wat ons betreft zijn de faciliteiten op de camping super. Er zijn vier toilethokken over de camping verspreid. Nooit hoeven we te wachten als we ’s avonds willen douchen. Ze zijn niet nieuw, maar ook zeker niet oud. Daarnaast is er een winkeltje met best een ruim aanbod. En een groot pluspunt: er zijn verse broodjes.

Bij de zwemplas kunnen kinderen niet alleen zwemmen en spelen op opblaasbare obstakels in het water, er is daar nog veel meer te vinden. Een speeltuin, midgetgolf, tafeltennis, een voetbal-, basketbal- en volleybalveld. Daarnaast zijn er net buiten de camping zeven tennisbanen.

Speelmeer Camping Sobec
Het grote speelmeer op de camping (foto: Camping Sobec)

Nieuw restaurant

Sinds 2018 is er een nieuw restaurant op Camping Sobec. Waar er voorheen weinig te krijgen was op etensgebied, vind je hier tegenwoordig lekkere regionale gerechten. Regelmatig zijn ook optredens van muziekgroepen hier te bekijken.

Camping Sobec - restaurant
In 2018 is een nieuw restaurant gebouwd op de camping (foto: Camping Sobec)

Kosten overnachting op Camping Sobec

Camping Sobec is niet de goedkoopste camping. Overnachten is mogelijk vanaf 7,50 euro per persoon voor volwassenen. Die prijs kan oplopen tot 14,50 euro per nacht in het hoogseizoen. Bovendien is de camping in zones ingedeeld. De premium plekken zijn duurder. Ontdek hier alle prijzen.

Heb je geen eigen tent of wil je die liever niet meenemen? De camping biedt ook compleet ingerichte tenten aan.

Camping Sobec - Sava

Bungalows en appartementen

Wil je niet kamperen, maar wel graag op een camping staan? Op Camping Sobec zijn tien bungalows aanwezig. Ze zijn geschikt voor maximaal zes personen. De bungalows hebben allemaal een keuken, tv, een badkamer met douche en een eigen terras. De bungalows zijn te huur vanaf 95 euro

Ook heeft de camping sinds kort een zeer luxe appartement voor maximaal zes personen. Het appartement is gebouwd bovenop het restaurant en is maar liefst 105 vierkante meter groot. De prijs is 350 euro per nacht, inclusief twee fietsen.

Ljubljana - Ljubljanica
De mooie hoodstad Ljubljana is slechts 45 minuten rijden vanaf de camping (foto: eigen))

Alle hoogtepunten in de buurt

Hoewel Camping Sobec niet centraal ligt in Slovenië, heeft het toch een fantastische ligging. In het noorden liggen de Julische Alpen, waar je fantastisch kunt wandelen en fietsen. Maar ook Ljubljana, de schitterende hoofdstad in het midden van het land, is slechts 45 minuten rijden. En ook naar het prachtige Predjama kasteel, een van de mooiste kastelen van Slovenië, rij je eenvoudig over de goede wegen naartoe.

Op een kwartiertje rijden ligt bovendien de Vintgar Kloof. Over een afstand van ruim anderhalve kilometer is een pad van houten vlonders gemaakt die de rivier de Radovna volgt. Aan de zijkant zijn hoge rotswanden tot wel 250 meter hoog. Echt een aanrader!

Wij hebben een overzicht gemaakt met de 20 leukste activiteiten en bezienswaardigheden in en rondom Bled.

Predjama kasteel
Ook het Predjama kasteel is vanuit Bled prima te bereizen (foto: eigen)

'Geweldige camping'

Persoonlijk hebben wij Camping Sobec als een geweldige camping ervaren. Een kleine twee weken lang hebben we hier met plezier gestaan. Het was rustig, het was gezellig, het was gewoon goed. Maar wat vinden anderen hiervan? Wij zetten de cijfers die bezoekers een professionals aan Camping Sobec geven op een rij:

ANWB: 4,5/5

Zoover: 7,1/10

Eurocampings: 8,1/10

Google: 4,4/5

Ruime plekken op Camping Sobec
Ruime en schaduwrijke plekken op Camping Sobec (foto: eigen)