Aan de rand van de Leppinsee, heerlijk in de bossen in het zuiden van Mecklenburg-Vorpommern, ligt Campingplatz am Leppinsee. Deze familiecamping is een van de beste campings in Oost-Duitsland. Dit is de plek om tot rust te komen, maar ook om te genieten aan en op het water aan de rand van het nationaal park Müritz. Heb je een kano? Neem hem mee of huur er een op de camping!

Het is rustig in het bos van Campingplatz am Leppinsee. De wind ruist zachtjes tussen de naaldbomen door, vogels fluiten. Slechts  her en der klinkt het geluid van kinderen die spelen en een enkele kampeerder die de afwas doet. Alleen als je iets dichter bij het meer komt, hoor je meer stemmen.

Dit is de plek waar kinderen en volwassenen lol hebben. Ze springen vanaf de stijger in het heerlijke koele water of spelen er met een bal. Af en toe komt er een boot op een afstandje voorbij gevaren of peddelt een kanoër langs.

Welkom op Campingplatz am Leppinsee. Een camping voor gezinnen die van een avontuurlijke en sportieve vakantie houden. Want hoe stil de camping ook is, kinderen gaan hier een geweldige tijd hebben. Maar daarover later meer.

Met zo’n 140 staanplaatsen is dit een middelgrote camping. Zoals gezegd ligt het midden in een bos, waardoor je altijd schaduw bij je tent of caravan hebt. Het terrein is licht glooiend en dankzij de bosbodem kun je makkelijk de haringen in de grond slaan.

De staanplaatsen zijn gevarieerd en geven privacy. Het grootste gedeelte van de staanplaatsen heeft een oppervlakte van ongeveer 100 vierkante meter. Maar ook voor grote caravans en tenten met bijzettentjes is er alle ruimte. De grootste staanplaatsen zijn maar liefst ruim 180 vierkante meter groot. Alle plekken beschikken over elektriciteit.

Voorzieningen op Camping am Leppinsee

Campingplatz am Leppinsee is van alle gemakken voorzien. Er zijn wascabines, wasmachines en zelfs een droger. Daarnaast is er iedere dag vers brood te krijgen op de camping. Voor je boodschappen zul je een klein eindje moeten rijden. De dichtstbijzijnde supermarkt ligt op 7 kilometer afstand. Oh, en natuurlijk is er WiFi.

Heb je zin om na een dag wandelen even lekker op een terrasje te zitten? Dat kan ook op deze camping. En wil je de hond meenemen op vakantie, dan is dat hier geen enkel probleem.

Campingplatz am Leppinsee voor kinderen

Ga je met kinderen naar Campingplatz am Leppinsee? Zij gaan hier een leuke tijd hebben aan het meer. Hier kun je zwemmen en vissen of lekker zonnebaden op het strand. Daarnaast is er een volleybalveld en een grote speeltuin, of speel een potje rond-de-tafel op de tafeltennistafel met andere kinderen.

Ook is er animatie voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar.

Campingsplatz am Leppinsee strand
Bij de camping is een strand, van waar je kunt zwemmen in het water

Huur een kano

Waar je kinderen absoluut een plezier mee gaat doen is door een kano te huren. Oefen een paar slagen op het Leppinmeer en ontdek daarna de omgeving. Het meer is via een kanaaltje verbonden met andere meren in de omgeving.

Boek een plek Campingplatz am Leppinsee:

Wat is er te doen in de omgeving van Campingplatz am Leppinsee?

Heb je zin om er lekker op uit te trekken? In de omgeving valt genoeg te beleven. Ga wandelen of fietsen in de natuur, bezoek een van de leuke stadjes of bezoek een van de kastelen.

Nationaal park Müritz

Campingplatz am Leppinsee ligt direct aan het nationaal park Müritz, het grootste nationale park van Duitsland op land. Dit gebied bestaat uit bossen, moerassen en meer dan honderd meren en tal van kleinere plassen. Hier leven zeearenden, visarenden en kraanvogels, maar ook wolven en herten.

Je kunt hier heerlijk fietsen op de meer dan 200 kilometer aan fietspaden. En ook voor wandelaars zijn er verschillende wandelpaden uitgezet, waarvan er enkele langs de camping komen. Vergeet niet om een verrekijker mee te nemen.

Wil je het Müritz Nationaal Park beter leren kennen? Bezoek dan 1 van de 7 bezoekerscentrum rondom het park.

Nationaal Park Müritz - Mecklenburg-Vorpommern
Nationaal Park Müritz bestaat uit meer dan 100 meren

Uitkijktoren

Wil je het nationaal park niet alleen vanaf de grond bekijken? Bezoek dan de Käflingsbergturm in Kargow, enkele kilometers ten noorden van de camping. Deze 55 meter hoge toren brengt je ver boven de bomen uit en geeft je een fantastisch uitzicht over het gebied. Met helder weer kun je zelfs de stad Neubrandenburg zien liggen.

Steden

Een leuk stadje om te bezoeken is Neustrelitz. Het oude centrum is in barok stijl, waarbij de stadskerk en de Rathaus de mooiste gebouwen zijn. Net buiten de stad vind je een kleine en knusse dierentuin. Helaas is het paleis van Neustrelitz vernietigd in de oorlog. Gelukkig is de paleistuin nog wel in tact.

Iets verder weg ligt Neubrandenburg. Deze stad heeft een van de best bewaard gebleven stadsmuren ter wereld. Zelfs de meeste stadspoorten zijn nog intact. Helaas is hier tijdens de oorlog ook zoveel vernield, dat binnen de historische stadsmuren tegenwoordig moderne gebouwen staan.

STadsmuur Neubrandenburg
De stadsmuur van Neubrandenburg is nog helemaal intact

Vind je het niet erg om iets verder te rijden? Op iets meer dan 2 uur rijden ligt Berlijn. De hoofdstad van Duitsland is een groot openluchtmuseum. Van stukjes Berlijnse Muur die overgebleven zijn tot de Fernsehturm of de Oost-Duitse paradestraat Karl-Marx-Allee. Hier vind je musea in alle soorten en maten. Dit is de stad die de hoofdrol speelde in de 20e eeuw. Ontdek 100 jaar geschiedenis in 1 dag.

Berlijn - Brandenburger Tor
De Brandenburger Tor in het hart van Berlijn (foto: visitBerlin/Wolfgang Scholvien)

Schloss Mirow

Een van de mooiste kastelen in de omgeving van Camping am Leppinsee is Schloss Mirow in het plaatsje Mirow. Dit kasteel werd in 1709 gebouwd en is echt een plaatje. Niet alleen van buiten ook van binnen. Heb je de kans om de barokke balzaal te bezoeken, doe dat vooral.

Combineer je bezoek aan het slot met een bezoekje aan het plaatjes Mirow. Dat heeft door de eeuwen heen zijn schoonheid behouden, net als de tuinen bij het kasteel.

Overigens kun je het kasteel ook per kano bereiken vanaf de camping. De toch er naartoe gaat via kleine kanalen en meren, dwars door de natuur. Een aanrader.

Berenbos Müritz

Bruine beer
Beren kunnen zichzelf zijn in het Berenbos Müritz (foto: RaNae Dreesen via Pixabay)

Ooit zaten de beren van Berenbos Müritz gevangen of moesten ze dansen voor publiek. Die tijd is voorbij. De beren in dit berenbos, vlakbij het plaatsje Stuer, zijn vrijgekocht en hebben nu een heerlijk leven.

Wandel door het berenbos en spot ze allemaal. De beren kunnen hier helemaal zichzelf zijn. Ze zwerven door de bossen, zwemmen in vijvers en graven holen om te overwinteren. Hier ontdek je hoe beren in het wild leven.