Heb je niet zoveel geld en wil je op een goedkope feestvakantie? Dat klinkt als een onmogelijk combinatie. Maar het kan echt! Het is tijd dat je jongerenreizen naar het Kroatische Novalja, het Bulgaarse Sunny Beach en het Hongaarse Siofok ontdekt.

Een weekje Salou, Lloret de Mar, Albufeira of Chersonissos, dat klinkt super aantrekkelijk. Een week lang tot in de vroege uurtjes feestvieren, uitbrakken op het strand en misschien nog eens een toffe excursie doen. Lekker hoor, maar we weten allemaal dat je op deze locaties de hoofdprijs betaalt. Een dure hotelkamer, waar je je buren dwars door de muren kunt horen. Strandbedden kosten er een vermogen, net als de drank in de bars en de entree van de discotheken. Grote kans dat jouw budget dit niet aankan.

Goedkope feestvakantie
Club Aquarius is een van de populairste clubs in Novalja (foto: By ANDREJ NEUHERZ, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=53073682)

De laatste jaren zijn jongerenreizen naar Kroatië, Bulgarije en Hongarije sterk in opkomst. Dat is echt niet alleen vanwege de prijs. Plaatsen als Siofok, Sunny Beach en Novalja hebben zich ontwikkeld tot echte concurrenten van de bekende uitgaansplaatsen in Zuid-Europa. De zon is hier net zo warm, er liggen hier ook prachtige stranden, in de discotheken en bars kun je feestvieren tot in de vroege uurtjes en er zijn allemaal toffe attracties in de buurt. Het grootste voordeel? Een hotelkamer, drankje, of entreeprijs is veel goedkoper dan in Spanje, Portugal of Griekenland.

Novalja wordt het Ibiza van Kroatië genoemd. Het stadje op het op het eiland Pag wordt in snel tempo steeds populairder. Dat heeft alles te maken met de combinatie van zon, de vetste party’s en een goede prijs. Op het strand van Zrce Beach gebeurt het allemaal. ’s Nachts zijn er grote feesten in de openlucht clubs Aquarius, Kalypso, Noa en Papaya  en in Cocomo in het centrum van het stadje, waar ’s werelds bekendste DJ’s draaien. Overdag verandert het strand in een plek waar je bij kunt komen van de nacht.

De Vakantiediscounter, GOGO Reizen en Sunweb bieden volledig verzorgde vlieg- of autovakanties aan naar Novalja.

Wat kun je hier verder doen?

Wil je iets anders dan overdag lam op het kiezelstrand liggen? Dare devils kunnen bungeejumpen op het strand. Natuurlijk zijn er daarnaast mogelijkheden om te sporten en om aan watersport te doen. En wil je je ouders doen geloven dat het ook cultureel verantwoord is? Bezoek een dagje de prachtige Plitvice meren met al zijn watervallen. Maar Kroatië heeft nog veel meer te bieden.

Jongerenreis Sunny Beach

Krijg je bij Bulgarije het idee van een duf land? Dan ben je nog nooit op een jongerenreis naar Sunny Beach geweest. Gegarandeerd dat je hier een fantastische en goedkope feestvakantie hebt. Sunny Beach ligt aan de Zwarte Zee en is populair onder jongeren uit heel Europa en niet alleen vanwege het 8 kilometer lange zandstrand. Sunny Beach bruist! Langs de hele boulevard vind je toffe kroegen, clubs en strandtenten waar je de hele nacht door kunt feesten. Ga los in Den Glade Viking, dans tot je er bij neervalt in de Cacao Beach Club en lal mee met Hollandse hits in The Flying Dutchman.

Boek een volledig verzorgde reis naar Sunny Beach bij Corendon, Sunweb, De Vakantiediscounter of GOGO Jongerenreizen.

Is het alleen maar feesten?

Nee joh, je houdt ook tijd over om op het strand te liggen. En natuurlijk om een jeepsafari te maken of te karten. Daarnaast heeft Sunny Beach zijn eigen kleine amusementspark. En hou je van glijbanen? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het waterpark Aqua Paradise. Wij hebben alle toffe acitiviteiten in Sunny Beach en de ruime omgeving op een rijtje gezet.

Party in Siofok

Het nachtleven in de Hongaarse partyplaats Siofok moet je eens hebben meegemaakt. En zeker als je je niet krom wilt betalen op Ibiza, dan vind je hier de perfecte goedkope feestvakantie. Bezoek ’s nachts de grootste discotheek van Hongarije, Club Palace. Of ga uit je dak in FLört Disco, Coke Beachclub of Bar Aqua. En overdag geniet je van de heerlijke Hongaarse temperaturen op de stranden van het Balatonmeer, het grootste meer van Europa.

Regel nu je vakantie naar Siofok via De Vakantiediscounter of Tui.

Verveel ik me hier?

Op het strand verveel je je nooit. Maar wil je even iets anders doen? Ga dan zeker naar het Bebo Aquapark. En heb je een vriendinnetje gevonden? Neem haar romantisch mee in het reuzenrad of ga een dagje naar de romantische hoofdstad van Hongarije, Boedapest, op slechts een uur rijden van Siofok.

Ontdek wat er nog meer in Hongarije is te doen.