De prachtige kleurrijk versierde kerstboom op Cathedral Square is het middelpunt van de kerstmarkt Vilnius. Dit is een van de leukste kerstmarkten in Europa. Het ontsteken van de lampjes van de boom eind november is de aftrap voor meer dan een maand aan feestelijkheden.

Cathedral Square is het middelpunt van de kerstmarkt Vilnius. Verwacht geen traditionele spar midden op dit plein naast de schitterende kathedraal. Nee, de Litouwers pakken op het grote plein in Vilnius elk jaar enorm uit. Er wordt een enorme boom gebouwd van platen met sparrentakken en lichtjes. Duizenden prachtig gekleurde lichtjes. Het is de spectaculairste boom die je maar kunt wensen!

Zo zag de boom er in 2019 uit:

Die prachtig verlichte kerstboom op Cathedral Square vraagt om een beter onderzoek. Je kunt er dwars doorheen lopen. Binnenin bevindt zich toch een echte spar, inclusief prachtige versiering. Nieuwsgierig? Bekijk de unieke kerstboom van Vilnius van alle kanten.

Kerstmarkt Vilnius
Gezellige kraampjes op de kerstmarkt (foto: Flickr/Charlie Jackson)

Kerstmarkt Vilnius rond de kerstboom

Rondom die prachtig versierde kerstboom staan elk jaar meer dan 50 gezellige kerstkraampjes in het knusse Vilnius Christmas town. De kraampjes zijn gevuld met snoepgoed, kerstversieringen, ambachtelijk houtsnijwerk en de leukste hebbedingetjes. Daarnaast zijn er natuurlijk kramen te vinden met glühwein, maar ook crepes, zoete broodjes, wafels en traditionele honingtaartjes.

Naast de markt is een podium, waar regelmatig optredens worden gegeven.

Vilnius in kerstsfeer
De stad is vrolijk versierd met allemaal lichtjes (foto: Flickr/Eugenijus Radlinskas)

Verlichte stad

Heb je de kerstmarkt op het Cathedral Square bekeken? Wandel dan de stad in op zoek naar de tweede kerstmarkt. Zeker wanneer de duisternis invalt, is Vilnius prachtig versierd met lichtjes. Ten zuiden van Cathedral Square ligt het Town Hall Square, waar de tweede kerstmarkt van Vilnius is te vinden.

KErstmarkt Vilnius op Town Hall Square

Kerstmarkt Vilnius: Town Hall Square

Ook op de kerstmarkt op Town Hall staat in het midden een schitterend versierde kerstboom. Daar omheen geen traditionele houten huisjes, maar super moderne glazen iglo’s. Ze staan verspreid over het hele plein.

Daarnaast is er op het plein ook een ijsbaan. Niet alleen kun je hier zelf schaatsen, er worden ook wedstrijden en demonstraties op gebied van kunstschaatsen en ijshockey gehouden.

Alle informatie over de Kerstmarkt Vilnius vind je op Christmas in Vilnius.

Overnachten in Vilnius

Zoek je een hotel of appartement in Vilnius die bij jou en je portemonnee past? Ons favoriete hotel is het Amberton Cathedral Square. Het ligt vlakbij de kathedraal en daarmee midden in de oude stad.

De kamers zijn ruim, klassiek en stijlvol ingericht. Het ontbijt is heerlijk. En erg leuk, tijdens je verblijf mag je in de stad gebruik maken van de elektrische steps van het hotel.

Activiteiten en tours in Vilnius