Het is 1993. Als mannetje van 9 jaar oud kijk ik naar een kale strook die door een bos in de Harz loopt. In het midden van die strook liggen geribbelde betonblokken waar gras tussen kan groeien. Een bord waarschuwt voor mijnen. Dit is de voormalige grens tussen Oost- en West-Duitsland, die destijds nog maar kort geleden was afgebroken. Indrukwekkend, dat vond ik het toen al.

Is daar mijn liefde voor Oost-Europa geboren? Ik denk pas 3 jaar later, als ik met een vriend en zijn familie mee mag op vakantie naar Tsjechië. Wow, wat hebben we een mooie tijd en wat is de natuur er prachtig. 2 jaar later mag ik weer mee, dit keer naar het Tatra-gebergte in Slowakije. Ik ben verkocht.

Vanaf het moment dat ik zelfstandig kan reizen, blijft Oost-Europa me trekken. Tsjechië, Kroatië, Slovenië, Oost-Duitsland, Noord-Macedonië en Polen. Tussendoor ga ik op uitwisseling naar Moskou. Wat een wereld! De mensen die zo gesloten lijken, blijken de vriendelijkste mensen te zijn die ik ben tegengekomen.

De natuur in al deze landen is puur en ongerept. De prijzen, voor een jonge avonturier erg aantrekkelijk. Oost-Europa heeft me te pakken en laat me niet meer los. En met Oost-Europa Vakanties heb ik nu ook het Oosten te pakken.

Oost-Europa Vakanties - Frank Andringa

Achter het voormalige IJzeren Gordijn

Oost-Europa Vakanties is gek op de landen die vroeger achter het IJzeren Gordijn lagen. Je vindt er historische steden, prachtige natuurgebieden, er zijn vele mooie stranden en de bevolking is er vriendelijk. Met mijn ervaringen en verhalen wil ik jou inspireren om dit nog  grotendeels onbekende gebied te ontdekken!

Onbekend maakt onbemind, zeggen ze wel eens. Dat is precies wat ik ervaar als ik tegen mensen zeg dat ik op vakantie ga naar Polen, Letland of Noord-Macedonië. Mijn naam is Frank Andringa, freelance journalist en oprichter van Oost-Europa Vakanties. Ik hou van het ontdekken van nieuwe landen en gebieden en met name in het oosten van Europa.

Wat is Oost-Europa Vakanties?

Wil je op vakantie naar het Caraïbisch gebied, Amerika of Thailand? Je kunt het zo gek niet bedenken of er staat informatie op het internet. Voor Oost-Europa ligt dat net even anders. Zonde. Daarom ben ik begonnen met bloggen. Op Oost-Europa Vakanties geef ik tips en vind je verhalen over mijn belevenissen.

Sommige mensen noemen me travelblogger of reisblogger, zelf wil ik vooral andere mensen inspireren. Ik kom altijd zo enthousiast terug van mijn reizen en wil die passie graag delen. Dat doe ik door mooie en informatieve verhalen op mijn site te schrijven, maar ook door mijn ervaringen te delen op Facebook en Instagram.

Samenwerken

Als inspirator, blogger en freelance journalist (al sinds 2010) werk ik graag met je samen. Mijn ervaring is dat tijdens een persreis doorgaans slechts een verhaal wordt geschreven en in de traditionale media wordt gepubliceerd. Als blogger kom ik na een reis altijd met vele verhalen thuis, die ik allemaal graag op Oost-Europa Vakanties en de social mediakanalen deel. Daarnaast heb ik als freelance journalist natuurlijk oog voor tradionele media als kranten en magazines.

Oost-Europa Vakanties is daarom de plek om een bestemming, merk of product onder de aandacht te brengen. Van een persreis tot een sponsored story of social post, ik denk graag met je mee. Heb je interesse? Stuur een mail naar frank@oosteuropavakanties.nl.