Hoe is het weer in Ohrid? Ga je op vakantie naar deze geweldige plek in Noord-Macedonië, dan wil je natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. In deze blog ontdek je wat voor jou de beste tijd van het jaar is om naar Ohrid te reizen.

Noord-Macedonië ligt in de Balkan en heeft een gematigd landklimaat. Maar doordat het land erg bergachtig is, is er ook veel verschil in temperatuur is. Niet alleen tijdens de verschillende jaargetijden, maar ook tussen verschillende regio’s in het land. Het weer in Ohrid is heel anders dan het weer bijvoorbeeld in Skopje. En zeker in de zomermaanden is dat geen straf.

LIVE vanuit de Cuba Libre bar in Ohrid:

De beste tijd om op vakantie te gaan naar Ohrid is in de periode mei tot en met september. Niet voor niets bieden grote touroperators als Tui, Corendon en De Vakantiediscounter in deze tijd van het jaar vakanties aan naar deze stad aan het Meer van Ohrid. In mei is het met een gemiddelde temperatuur van 21 graden al aangenaam. In juli en augustus is het met 27 graden gemiddeld warm, maar niet te heet. En ook in september, wanneer het hoogseizoen achter de rug is, kun je met een gemiddelde temperatuur van 24 graden nog heerlijke genieten van de zon.

’s Avonds blijft het in de zomermaanden lang warm. Dat betekent heerlijk eten op de vele terrasjes langs het water en struinen door de hoofdstraat tussen de locals.

Hotel Granit aan het Meer van Ohrid
Zomers is het heerlijk aan het Meer van Ohrid (foto: eigen)

Dat is even heel iets anders dan het weer in de zomermaanden in Skopje. Waar je aan het Meer van Ohrid de hele zomer prima kunt vertoeven, zijn er dagen dat de temperatuur in de hoofdstad van Noord-Macedonië boven de 40 graden uitkomt. Wij hebben meegemaakt dat inwoners van Skopje werd aangeraden om niet naar buiten te gaan. Een uitstapje naar de hoofdstad is op die dagen ook geen aanrader. Neem een duik in het meer, of zoek hoger gelegen natuur op, zoals het Nationaal Park Galicica.

Het weer in Ohrid tijdens de rest van het jaar

Touroperators kunnen dan wel vakanties aanbieden in het voorjaar en de zomer, ook de rest van het jaar is Ohrid prachtig om te bezoeken. In de winter is het er gemiddeld iets warmer dan in de rest van het land, maar het kan er ook sneeuwen. Toch valt er genoeg te beleven. De schippers op het meer willen je graag de stad van het water laten zien, of brengen je naar het klooster van St. Naum, de Bay of Bones of de stad van de bruggen Struga. En dat kost buiten het hoogseizoen vrijwel niets.

Het weer in Ohrid: winter
In de winter kan het sneeuwen in Ohrid, maar is er aangenamer dan op verschillende andere plekken in het land (foto: Flickr/Stephan Plepelits)

De lente is in Ohrid vrij kort, maar aangenaam. ’s Nachts kan het nog vriezen, maar overdag lopen de temperaturen al aardig op. Met een zonnetje erbij kun je al snel heerlijk op het terras zitten. Dat geldt ook zeker voor de maand oktober, waarin het kwik nog regelmatig boven de 20 graden uitkomt. Heerlijke temperaturen om actief de stad en de omgeving te ontdekken.

Vakantie boeken buiten het hoogseizoen

Wil je een vakantie in Ohrid boeken buiten het hoogseizoen, dan kun je niet bij de grote touroperators terecht. Is dat een probleem? Nee, helemaal niet. Boek voordelig op TIX.nl een vliegticket naar Ohrid en vind op Trivago de beste hotels en appartementen voor de laagste prijs.

Weer Ohrid 7 dagen

Vertrek je binnenkort op reis naar Ohrid? Bereid je nu voor. Dit zijn de weersverwachtingen voor Ohrid in de komende 7 dagen:

OHRID Weer