Struga is de tweede stad aan het Meer van Ohrid in Noord-Macedonië. Een stuk onbekender dan het naastgelegen Ohrid, maar bijzonder gezellig. Strandjes met beach bars, een gezellige winkelstraat, een traditionele bazaar en heel veel terrasjes langs de rivier de Drim.

Struga en de Drim, dat is één. De rivier, die ontspringt bij het klooster van St. Naum en dwars door het Meer van Ohrid stroomt, splitst Struga in tweeën. De vele bruggetjes over het water zorgen ervoor dat stad ook wel de stad van de bruggen wordt genoemd.

Hotel Beograd in Struga
In het hart van Struga ligt Hotel Beograd (foto: Flickr/vesnickamarkovska)

In het hart van de stad ligt Hotel Beograd. Enerzijds ligt dit fijne hotel aan de rivier de Drim, aan de andere kant ligt hij aan de Marschal Tito boulevard, het winkelgebied van Struga. In dit 35.000 inwoners tellende plaatsje kun je heerlijk langs de winkels slenteren. Kleding, maar ook veel souvenirs zijn hier verkrijgbaar en natuurlijk Ohrid parels.

Voor de gezellige terrasjes moet je langs de rivier de Drim zijn. Aan beide zijden kun je heerlijk zitten en genieten van goed eten voor lage prijzen. Of kies ervoor om een drankje te drinken. ’s Avonds zijn de terrassen aan het water vrolijk verlicht. Grote kans dat je hier uren blijft hangen.

Tegenover Hotel Beograd ligt de Coma Mall. Dit is een modern shopping center dat je misschien niet direct verwacht in Macedonië of Struga. Heb je de kleine boetiekjes binnen bekeken, dan moet je zeker even naar de hoogste verdieping. Boven op het dak bevindt zich de Sky Drini bar. Je kunt binnen zitten, maar ook buiten. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad. Bovendien wordt hier prima eten geserveerd. Daarnaast zijn er ’s avonds regelmatig DJ’s die hier draaien.

Rondwalen in de bazaar

Aan het andere eind van de winkelstraat ligt de bazar van Struga. Dit is een grotendeels overdekte markt waar je alleen al voor de sfeer naar toe moet. Naast alle soorten groenten, fruit en kruiden, zijn hier ook slagerijtjes en kaasboeren die hun waren aan de man proberen te brengen. Daarnaast zijn er tal van stalletjes met kleding, lingerie, portemonnees, fietsbanden, potten en pannen en nog veel meer. Heerlijk om rond te dwalen.

Bazaar
De bazaar is grote overdekte markt waar je heerlijk kunt rondstruinen (foto: Flickr/markoskavesna)

Natuur museum

Voor cultuur moet je vanuit Struga meestal een paar kilometer reizen. Ohrid telt vele bezienswaardigheden, zoals de beroemde Sveti Jovan Kaneo kerk. Wat wel leuk om te bezoeken in Struga is, is het Dr. Nikola Nezlobinski Museum. In dit natuur museum staan vele opgezette dieren. Van vossen tot zwanen en van slangen tot beren. Je kijkt je ogen uit.

Zonnebaden op het strand van Struga

Aan de kust vind je de stranden Maska Plaza, Zenska Plaza en Galeb, waar je overdag heerlijk kunt zonnen. Op de stranden, die vooral uit kiezels bestaan, kun je ligbedden met parasol huren. De stranden zijn hier groter dan in Ohrid.

Bij de stranden zijn verschillende gezellige beach bars te vinden. De bekendste is de Versus Beach Bar. Bestel een cocktail en geniet van het heerlijke eten en het prachtige uitzicht.

Beste hotels in Struga

Struga groeit als vakantiebestemming, maar onder Nederlanders nog niet erg bekend. Toch zijn er toffe 8-daagse vakantiereizen, inclusief vliegreis, al te boeken vanaf 149 euro bij Nederlandse reisorganisaties.

Hotel Beograd ***

Hou je van het gezellige stadsleven en vind je het niet erg om iets verder van het water te zitten. Dan is hotel Beograd de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie. Dit 3 sterren hotel is, inclusief vliegreis, te boeken bij Corendon.

Hotel Drim ****

4 sterren hotel Drim ligt direct aan het Meer van Ohrid en heeft een eigen privéstrand. Wel zo lekker rustig in de zomermaanden. Met 200 kamers is dit een groot hotel. Het beschikt over twee buffetrestaurants, het heeft een eigen zwembad, er zijn tennisbanen, basketbalvelden en je kunt er biljarten. Alles voor een fijne vakantie. Boek nu een 8-daagse vakantie in Hotel Drim bij Stip Reizen.

Izgrev Spa & Aquapark *****

Ga je op vakantie met  kinderen? Zij gaan zich geen seconde vervelen in het Izgrev Spa & Aquapark. Dit 5 sterren hotel heeft een geweldig zwembadencomplex met vele uitdagende glijbanen. Terwijl de kinderen zich hier vermaken of bij de kids club zijn, kun jij ondertussen een ontspannen wellness behandeling ondergaan. Samen iets leuks doen? Maak gebruik van de minigolf, ga tafeltennissen of kies ervoor om aan watersport te doen. Een 8-daagse vakantie naar het Izgrev Spa & Aquapark is te boeken bij Stip Reizen.

Booking.com